15 februari 2008

Upprättelse

Efter att ha nedtecknat mitt livs historia, mer eller mindre, för facket i tisdags fick jag igår följande svar (detaljer ändrade på grund av innehållet):

"Tack för ditt mail.

Jag beklagar verkligen hur du blivit behandlad som övertalig på din avdelning. Det upprörde mig särskilt att läsa vilket bristfälligt stöd du haft från din jobbmatchare. Jag har bett mina kollegor att ta del av din historia och vi kommer att agera på lämpligt sätt gentemot de ansvariga i företaget, utan att åberopa källan.

Företaget har aviserat att man vill teckna ett nytt avtal om övertalighet när det nu gällande löper ut. Vi kommer då att bl.a. att använda dina erfarenheter från processen för att kräva förbättringar. Tyvärr hjälper det inte dig men den behandling du genomgick har i alla fall inte varit förgäves. Det var verkligen en rolig nyhet att du har ett jobb som du trivs med.

Önskar dig all lycka och hälsa för framtiden."

Det kändes bra.

Etiketter: ,

6 Comments:

Blogger Jessica said...

Att någon säger att det här var för jävligt förbannat utfört som inte har varit inblandat i det från början känns som en upprättelse och som en lättnad.

Grattis till din upprättelse :)
Vill du höra något från den tidigare arbetsgivaren?

10:36 fm  
Blogger thekax said...

Ja, det är verkligen en skandalös historia. I synnerhet med tanke på den situation som nu råder på din tidigare arbetsplats. Man kan bli fullkomligt galen för mindre.

8:31 em  
Blogger Kajsa said...

Skönt att få ordentligt respons och att de tar det på allvar. Bra att du skrev till dem! Då kan ju dina erfarenheter, som de säger, få betydelse för framtiden.

10:37 fm  
Blogger Kiwi said...

Du är den andra kamraten som den här veckan får en upprättelse för felaktig behandling av företag eller myndigheter. Kan vi skaka fram en tredje upprättelse så att vi får en trend som myndigheter och företag kan haka på och sedan göra rätt från början.

11:44 fm  
Blogger .mats said...

Håller med Peter. Eller så tipsar vi Spanarna (dock inte Jonas, som inte kan förvalta ett tips på ett klokt sätt)

5:03 em  
Blogger Botilda said...

Bra personligt svar. Skönt att få upprättelse i åtminstone ett led.

9:02 fm  

Skicka en kommentar

<< Home